Untuk pertanyaan/iklan/berita sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com.

Nga Kor Ming rembat projek kerajaan negeri untuk bini sendiri ka?

Lambat. 

Itu yang aku boleh respon terhadap kes isu NGM [shortform for Nga Kor Ming]. Dah beberapa hari aku tunggu dia update sesuatu yang lebih relevant berbanding cakap2 penafian berhubung isu neh but still nothing new come in his blog. Nothing expect penafian demi penafian. Setakat penafian aku pun boleh. Bukan susah. Guna air liur je beb. Mudah ma. 

Oleh kerana NKM tidak menafi dengan hujah konkrit maka wajarlah ko dan aku mengesyaki ketelusan dia sekarang neh.

Lihat bawah neh terlebih dahulu ;




Okey lihat dua dokumen di atas neh terlebih dahulu. Dengan mengambil kira dokumen di atas neh ialah dokumen yang original bukan nya rekaan maka aku dan ko dapat melihat dua perkara di atas neh iaitu ;

1. Syarikat yang dah dapat tender ditukar kepada syarikat lain pada tahun 2008.

2. Syarikat itu ialah syarikat bini NKM. Ini disahkan sendiri oleh NKM menerusi twitter dia beberapa hari lepas. Lebih tepat korang boleh lihat bawah neh sendiri ;


Lihat bawah neh pula ;


Peh.

Syarikat neh didaftarkan pada tahun 2008. Ini satu syarikat yang baru pada ketika itu. PR tawan perak pada bulan march. Dan syarikat baru pada bulan april. Cantik !. Ini makin menarik. Lihat bawah neh pula ;


Perghhhh...

Ini lebih panas berapi. Syarikat paling mahal menangi tender kerajaan negeri. Adakah kerajaan negeri bawah pr time itu tidak pandai mengenal angka? Wa donno. Dont ask wa. Lihat lagi bawah neh ;





Baucer pembayaran. Atas bil ia jadi rm600.00 seunit but still termahal sebab kerajaan negeri boleh dapat rm400 / rm350 seunit.  Sebelum neh NKM desak blogger's umno buat report police dan SPRM, yes dia telah berbuat demikian.

Dan selepas itu NKM menafikan isu neh dengan mengatakan ia adalah fitnah semata2. Apa yang fitnah? Tang keoriginal dokumen kah? Tang bini dia terlibat dalam syarikat neh kah [padahal dia mengaku di twitter bini dia ada kaitan dengan syarikat tue]? Tang dia campur tangan dalam menentukan syarikat yang layak dapat tender kah? Apa yang fitnah? Apa? Jawab dengan maklumat terperinci sikit. Pasal aku nak kenalpasti apa yang blogger umno neh fitnah. 

Bila dah kenalpasti baru boleh fikir macam mana nak anggap kes neh. Kalau dok pongpang cakap macam bn selalu cakap.. ini fitnah.. itu fitnah.. apa pun fitnah.. macam mana? Orang kasi dokumen, balas balik dengan bukti. Bukan dengan hujah air liur. Air liur ko satu sen pun tak berharga. Baik ko jawab. Pasal apa.. nanti aku print dokumen2 di atas neh dan aku sebarkan di tempat aku.

Aku paling benci dengan wakil rakyat yang tidak amanah. Aku takan bagi muka walau siapa pun ia. Baik bn or pr bila dah pengsonglap tue kekal lah pengsonglap dan jangan harap dan hadap aku akan defend pr mati-matian sebagaimana bloggers umno yang sering defend mati-matian apa juga kesalahan pemimpin mereka. Aku ada garisan yang tepat tentang salah dan benar. Ia hanya perlukan Alquran. Tak caya ko cuba sendiri. Bai.

Ameno : 50% NGM neh boleh direject.. jangan undi perompak baik yang kecil mahupun yang besar wahai rakyat.


8 Affordable Beach Destinations For A Relaxing Getaway