Untuk pertanyaan/iklan/berita sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com.

Entry mengejut : Malaysiakini kena hack!

Malaysiakini tak boleh  buka. Aku dah melakukan tiga percubaan tetapi gagal akses ke malaysiakini. Ini adalah apa yang terpapar kat pc aku bila aku cuba buka malaysiakini tadi ;


Tapi boleh jadi ada kemungkinan lain juga. Samada malaysiakini kena hack ataupun maxis broadband sekat akses ke malaysiakini. Pada sesiapa yang boleh buka malaysiakini, share sini.

Kalau nak tahu baru2 neh sarawakreport pun kena godam. Kalau betul lah malaysiakini kena godam nampaknya neh bukan kebetulan. Ia bersebab. Cara main kotor macam neh aku tak boleh respect. Silap2 blog aku dan milosuam pun bakal digodam tak? Kalau macam tue aku nak minta tips pada member2 yg tahu cara2 utk selamatkan blog daripada digodam. Mohon share sini. Tenkiu.

Update ;
Ini ialah penjelasan malaysiakini ;


Bagi sesiapa yang belum add malaysiakini di facebook, cepat add untuk dapatkan berita terkini di facebook. Klik sini.

Ameno : Kena buat simpanan entry2 dalam blog neh.

Entry berapi : Zulkifli nordin sasau.

Mula-mula aku nak korang lihat dua petikan printscreen kat bawah neh dulu  ;



Dah baca? Kalau tak faham meh aku elobrate sket.

1. Kat atas neh sebahagian dari artikel zul nordin yang aku petik dari blog dia. Kalau nak baca yang penuh korang leh klik sini.

2. Apa yang aku perasan ialah zul nordin mengungkap ayat-ayat yang macam aku tandakan di atas. Maksud aku, boleh ke kita mengambarkan diri sebagai Allah swt dan menjawab macam tue?

3. Aku taktahu benda neh. So harap yang arif boleh ulas lanjut. 

4. Adakah kita boleh teka/agak apa yang Allah swt bakal jawab kat kita di akhirat kelak? Lebih kurang beginilah persoalan yang bermain di minda aku.

Kat bawah neh aku nak bidas hujah zulkifli nordin.

16 SEPT BUKTI ANWAR PEMBOHONG.

1. 16 sept adalah sejarah. Kami pr menerima kekalahan itu. Dan dsai pun dah minta maaf berhubung insiden itu.

SAIFUL TELAH DILIWAT

2. Saiful pergi haji dengan nenek dia. Bukan dengan mak dia. Dan fakta2 mahkamah menunjukkan saiful tidak diliwat.

ENGGAN SERAH DNA

3. Tiada kewujudan sperma dalam dubur saiful. Yang ada cuma dna. Harap zulkifli nordin faham fakta sebelum ulas membabi buta. DNA anwar ibrahim boleh diperolehi daripada kes siasatan liwat I dan barang2 yang anwar ibrahim pegang ketika dia dipenjarakan sehari tahun lepas. Jadi tiada keperluan untuk fresh dna.

KENAPA ANWAR PERASAN DIA TERLIBAT DALAM SKANDAL VIDEO SEKS PADAHAL TAK SEBUT NAMA DIA PUN.

4.Alasan kenapa anwar buat sidang media menafikan dia lelaki dalam video seks itu mudah. Wartawan berita alternatif [yg telah tonton video terbabit] yang menyampaikan berita tersebut kepada pkr. Sebab itu anwar buat pc untuk menafikan ia. RCI akan dibentuk untuk mengesahkan dakwaan anwar dan jam omega akan diserahkan kepada pihak berkuasa jika diminta.

PAS DAN DAP HIPOKRIT.

5. Mat sabu yang mengelarkan anwar ibrahim aljuburi dah minta maaf secara terbuka dan tertutup kepada anwar. Jadi gelaran itu tidak patut digunakan dan dikaitkan lagi dengan pas. Karpal singh tidak bongkarkan liwat dsai II ketika dalam mahkamah. Dia cuma bongkarkan siasatan polis terhadap kes dsai. Kena faham dua perbezaan ini. 

1. Membongkarkan kes liwat ataupun 

2. Membongkarkan pihak yang sedang menyiasat kes liwat. 

Karpal singh melakukan yang no dua. Bukan yang pertama. Dia tahu pihak polis dan kerajaan siasat anwar. Jadi dia tanya ketelusan pihak polis ketika itu terhadap dsai kerana ketika itu dsai berada dalam kerajaan. Tidak hairan kalau karpal singh membela anwar ibrahim sekarang sbb dia tahu dsai mangsa fitnah.

Tidak pelik kalau karpal singh dan dap anti islam. Tapi pelik kalau umno anti islam. Harap zulkifli nordin faham perkara itu.

RAMAI AHLI2 PKR KELUAR TINGGALKAN PRK DAN MASUK UMNO.

6. Tiada alasan yang jelas kenapa kebanyakkan mereka angkat kaki keluar dari pkr. Mungkin juga umno bercita2 nak hancurkan pkr sama seperti mereka hancurkan semangat 46. Pkr ialah parti serpihan umno. Mungkin umno berdendam sangat dengan pkr. Sebab itulah satu persatu keluar pkr dan masuk umno.

Kaitan anwar ibrahim dengan amerika dan yahudi bukanlah kaitan yang luar biasa kerana anwar ibrahim mengakui secara terang2an bahawa dia berhubungan dengan mereka atas pelbagai urusan. Namun apa yang menghairankan ialah kaitan umno dengan apco. Kerana umno kelihatan benci yahudi tapi dalam masa yang sama berkerjasama dengan yahudi.

Kalau lah mereka mahu menerima penjelasan dan jawapan demi jawapan maka perkara ini tidak perlu di ulang2 tulis. Saje aku tulis kat sini. Senang. Bila geng2 umno meroyan tanya soklan2 macam zul katak, aku copy paste. Senang. Dorang kan robot. Tanya soklan sama je tiap2 hari. Heh.

Ameno : Nanti dia tak mengaku itu blog dia pula.. kah kah kah siot je ko..

Menangi rm1k dari maybank guna akaun facebook anda.

Hari neh aku nak promote contest neh. Mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang belum tahu. Contest neh menawarkan pelbagai hadiah ikut suka ko. Siyes. Dia bagi ko pilih hadiah-hadiah yang dia tawarkan. Tapi limited lah kan. Ko hanya boleh pilih 5 hadiah utama dan 5 hadiah saguhati. Total 10. Manakala wang tunai rm1k dari maybank neh untuk peserta yang bertuah.

Macam mana dia pilih pemenang? Dia tak pilih. Sebaliknya dia buat cabutan bertuah. Kalau ko bernasib baik ko dapatlah hadiah-hadiah yang ko dah pilih tue. Samada hadiah utama ataupun hadiah saguhati.

Sama gak macam hadiah dari maybank. Kalau ko bernasib baik ko dapatlah rm1k tunai dari maybank. Contest neh contest yang paling senang aku rasa. Sebab tue aku join. 

Syarat contest neh cuma satu. Iaitu ko kena register kat website dia guna akaun facebook. Dia hanya pilih pemenang yang ada akaun facebook. Nak mendaftar dan pilih hadiah terus masuk sini.

Nak tengok-tengok dulu pasal contest neh klik sini.

Tengok bawah ;



Neh antara hadiah yang aku pilih. Tapi nasib tak menyebelahi aku. Dah ada orang lain yang menang hadiah neh. 1 hadiah utama hanya layak untuk satu orang pemenang. Hadiah saguhati takde limited aku rasa.

Kalau hadiah utama tue dah ada orang yang dapat, maka ko tak layak lah dapat hadiah tue lagi. Ko kena harapkan 4 hadiah utama yang ko dah pilih lah sebelum neh.

Macam aku selain dari kamera di atas, aku pilih gak ;

- ipad II

- iphone4

- tv lcd

- komputer riba

Maknanya peluang aku cuma terbuka kat 4 hadiah di atas je lah. Kalau semua hadiah di atas dah direbut, maknanya peluang aku cuma ada pada 5 hadiah saguhati yang aku dah pilih sebelum neh dan hadiah bonus rm1k dari pihak maybank. 

1hari = 1pemenang utama, 1pemenang bonus [yg maybank bagi rm1k tue] dan 2 pemenang saguhati.
sepanjang bulan april  = 30 hari lah.

Setakat neh 6 pemenang utama dah di umumkan. Maknanya ada 24 hadiah utama yang masih wujud

Selain dari hadiah di atas, ada banyak lagi hadiah2 yg mungkin korang minat. Antaranya melancong ke korea, tiket konsert justin bieber [dia neh rupanya budak2 weh.. teruk betul akal muzik aku], dan macam2 lagi. Sendiri check okey kat sini.

Ameno : mencapai hadiah, bukan bintang!

Hot : Harussani dah mula berani lawan najib!

Baca kenyataan bawah neh ;




Point penting ;

1. Tiada masalah jika bible diterbitkan dalam bahasa melayu.

2. Kalimah Allah swt tidak boleh wujud dalam bible tersebut.

Pendirian harussani neh sama macam pendirian harun din. Dan aku memang follow pendirian harun din sebab aku nampak kebimbangan harun din tue memang ada asasnya.

Ramai orang kristian tak faham sebab-sebab bible disita dua tahun lepas. Ini bukan isu bahasa. Ini konflik akidah. Kalimah Allah swt tertera di bible yang mereka import dari indonesia. Undang2 indonesia tak sama macam undang2 malaysia. So mereka kena akur lah.

Sebab tue aku kata, cetak je bible versi bahasa malaysia dan jangan guna kalimah Allah swt dalam bible tersebut. Masalah orang2 umno yang biol pula fikir bible bahasa melayu boleh menyesatkan orang. Isu sekarang bukan isu bahasa. Aku dah pernah tulis pasal neh, baca lanjut kat sini.

Aku harap harussani boleh bersikap terbuka lagi dengan menegur pelbagai kemungkaran kerajaan di bawah najib. Najib dan bn mana pernah berjuang demi islam. Mereka cuma gila kuasa je. Terbukti dari dulu.

Ameno : tv3 siar tak kenyataan neh agaknya?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...