Untuk pertanyaan/iklan/berita sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com.

AmenoWorld SMS Ketua Polis Negara isu bersih 2.0

Nak menangis aku tengok betapa bersungguh2 nya kerajaan + polis = bergabung untuk halang kita buat demo bersih meskipun kita sudah bertolenrasi daripada tukar lokasi kepada kurangkan masa berhimpun sehingga memberikan janji berkali2 bahawa kami akan berhimpun secara aman dan tidak akan sama sekali melakukan provokasi dan jika ada peserta bersih yang melakukan provokasi kami juga tidak akan bertolak ansur dengan tindakan tersebut.

Walaupun dilanda hujan fitnah kita tetap telah berusaha mencari jalan terbaik untuk terangkan hal sebenar kepada mereka yang berkaitan. Tapi nampaknya cara tolenrasi yang kita gunapakai tak diterima dengan baik. Menerusi tv3 tadi IGP dah cakap dengan detail dan tv3 pun dah bagi hint dengan detail bahawa kita sama sekali tidak akan mampu menjejakkan kaki ke dalam stadium merdeka samada melalui jalankaki ke, jalan terbang ke, jalan bas ke, apa jalan sekalipun telah ditutup rapat serapat rapatnya dan dikawal oleh polis dari jam 12.01 esok sehingga 10.00 malam pada hari sabtu. Kesimpulan nya, adakah kita patut turun demo ramai2 bermula pada hari ini dan duduk berkampung di stadium merdeka untuk dua hari? Aku tatau. 

Apa pun tadi aku dapat tahu no hp IGP dan telah pun SMS kepada dia setelah menonton buletin utama tadi. Lihat bawah neh ;



Dan ini ialah kandungan SMS aku ;

As'kum, IGP, saya mendapat no neh mlalui page fb, sy bkn nak kacau IGP dgn menghantar sms neh apatah lagi sy harap IGP tidak salah faham akan niat saya. Tujuan saya cuma nak meluahkan banyak rasa terkilan di ats tindakan IGP kpd peserta brsih di tv3 sebentar tadi. Sebenarnya IGP tahu, mmg tahu bahawa kami cuma nak berhimpun aman. Sebenarnya IGP mampu, memang mampu nak kawal keadaan dan suasana ttp yang saya tidak faham ialah kenapa perlu kecoh2kan suasana dan menuduh kami dengan pelbagai fitnah yang tidak masuk akal? Mengatakan kami adalah agent komunis tak cukup, tambah lg yg kami dpt dana yahudi, merugikan peniaga, merosakkan negara, dan terbaru kini kami ada bom petrol guna botol plastik? Pada mula kerajaan kata, okey himpun dalam stadium,melalak lah sampai ke pagi, bila kami sudah dapat perkenan Agong, lagi kami di halang. Kenapa mesti stadium merdeka? Tidak kah IGP faham bahawa kami ialah rakyat malaysia? di mana pun kami berhimpun, kami berhak kerana kami ialah rakyat malaysia. Kami bukan penumpang dan pendatang ttp kami di layan sangat2 hina. Kenapa IGP tidak memahami kami sbg rakyat? kenapa tak pernah mendekati kami dan membaca luahan2 kami? Apakah ada perbezaan taraf di antara rakyat yg mahu bebas bersuara, neutral, pembangkang dengan rakyat yg pro bn? Bukan kah kami bayar cukai? Bukan kah kami juga menyumbang dan mendoakan kesejahteraan negara ini? Di manakah bukti bahawa jasa2 kami kurang daripada jasa2 rakyat pro kerajaan? Bukan kah dengan menunjukkan kpd kerajaan bahawa ada beberapa polisi mereka kurang tepat dan efektif membuktikan yg kami hanya mahukan kerajaan alert, faham, berubah dan mencari solusi supaya mereka blh mentadbir negara ini dengan lbh bagus lagi? bukan lah kami lalai dengan dunia hiburan dan terkinja2 di stadium merdeka. Kami hanya mahu hantar 8 perkara, 8 tuntutan secara berkumpulan supaya spr faham, nampak, rasa, melihat dengan mata sebenar mereka bahawa mereka yg  menuntut pilihanraya yang adil, bersih dan telus adalah MAJORITI = KEBANYAKKAN RAKYAT MALAYSIA. Bukan nya kemahuan
Time: 07/07/2011 20:37:23


Name:
Number: 0196000157
Content:
segelintir pihak sahaja. Dan jika SPR nampak betapa bersungguh2nya kemahuan rakyat mahu bersihkan sistem SPR, mungkin SPR akan berubah. Ini sahaja punca nya kami turun beramai2. Bukan kami nak pergi bunuh org, bom org, jadi komunis, ataupun merampas kerajaan najib. Sudah diterangkan berkali2, banyak kali kami cakap, ulang demi ulang, pernah kah IGP memberikan masa utk mendengar luahan kami? Seseorang yg adil dia akan dengar pandangan dari kesemua pihak dan buat keputusan ikut akal dan fakta, bkn emosi dan arahan. Mentang2lah kami rakyat yg tak mampu janjikan apa2 jawatan dan wang, kami dilayan bagai anjing.Anjing pun lg bagus sekurang2 dia blh merayau2 di sekitar kl dengan bebas tanpa permit, kami? Heh. Janganlah salah anggap sms neh sebagai sms yg bukan2, sebagai rakyat malaysia saya rasa IGP perlu turun padang dan memahami rakyat. Bukan luak apa pun kalau ikut konsep keadilan. Malahan IGP akan dihormati dunia akhirat. Tapi kalau menindas kami merupakan satu kepuasan, maka teruskanlah. Walaupun bersih 2.0 boleh dihalang, boleh tutup, boleh difitnah dan sebagainya, ttp ingatlah satu perkara bahawa sehebat mana pun kerajaan + media + pihak2 lain memanipulasikan data dan kebenaran, mereka ttp tak boleh tipu Allah swt. Sekian.
Time: 07/07/2011 20:46:04

Aku hantar guna no broadband. Harap jangan ada polis pelempang aku semata2 kerana aku sms IGP. Sebagai rakyat malaysia aku rasa IGP perlu faham setiap keluhan dan runggutan rakyat malaysia berbilang kaum dan pandangan. Bukan hanya menitikberatkan pandang2an yang pro kerajaan je. Sekarang neh aku dah sent SMS. Korang berani tak nak send? Alah SMS je. Tapi lepas neh kalau polis nak pelempang kita beramai2 kena lah masing2 akur okey. Keberanian setiap orang berbeza2 dan tak boleh dipaksa2 apatah lagi disuruh2. Lue berani sms lue mesti berani tanggung. Sekian.

Ameno : Sedih kena tindas.

Isu bersih 2.0 : Nasib student UITM - kena cari pengundi hantu?

Email neh aku terima tanpa aku edit apa2. Dan email neh aku terima semalam. Ini baru satu student yang meluahkan rasa terpendam. Mungkin ramai lagi student yang mempunyai pendapat seperti neh di luar sana. Tapi kebebasan bersuara mereka di sekat melalui akta AUKU. 

Pendapat peribadi aku ialah mahasiswa harus diberikan peluang dan ruang untuk bersuara dan menyokong apa yang dekat di ahti mereka selagi mana ianya tidak melanggar syariat islam. Bukan susah. Cuma jangan melanggar syariat islam je. Dalam erti kata lain jangan menyimpang dari isi Alquran. Tapi BN rasa mereka lagi hebat dari firman Allah swt, nak buat macam mana. Terpaksa lah yang tak berdosa tanggung akibatnya. Baca bawah dan nilaikan sendiri.

Assalamualaikum..

encik amenoworld, saya hanya nak kongsi rasa tak puas hati sebab UiTM tak bagi student join Bersih 2.0. siap hantar-hantar email lagi tu. Kalau program UiTM ade kena-mengena dengan Puteri Umno boleh la pulak. contohnya OPKIM. kalau student tak boleh terlibat dengan politik, kenapa Puteri Umno boleh join aktiviti UiTM?? tak adil kan?
 

sem lepas kawan saya ada cerita, student yang masuk kadet polis universiti ni (suksis kot nama kelab tu), mereka wajib mencari 30 orang untuk mendapatkan nama dan NRIC.. tak tahu lah diorang nak buat ape. buat list pengundi hantu kot.. Hanya Allah yang tahu. cuba bayangkan kalau UiTM ade 200 kadet x 30 mangsa keadaan, dah berapa pengundi hantu boleh lahir?

tadi UiTM hantar email ni.. sabar je lah.

Seluruh Pelajar UiTM
 
LARANGAN PENGLIBATAN MAHASISWA/I UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA DALAM PERHIMPUNAN HARAM BERSIH DI SEKITAR BANDARAYA KUALA LUMPUR PADA 9 JULAI 2011

Perhatian Saudara/Saudari kepada perkara di atas adalah dirujuk.
Sehubungan dengan itu adalah diingatkan bahawa semua mahasiswa universiti dilarang sama sekali melibatkan diri dalam Perhimpunan Haram BERSIH yang akan diadakan pada 9 Julai 2011 di sekitar Bandaraya Kuala Lumpur sepertimana termaktub dalam Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) (Pindaan ) 2011, Akta A1375 Seksyen 10 (1), (2) dan (5) manakala kakitangan universiti di bawah Seksyen 3 (1) dan (2) (d), Bahagian II, Akta Badan-Badan Berkanun (Tatatertib dan Surcaj) 2000, Akta 605.
Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) (Pindaan) 2011, Akta A1375, Seksyen 10 (1) -
A student of an Institution may become a member of any society, organization, body or group of persons, whether or not, it is established under any written law, whether it is in or outside the Institution, and whether it is in or outside Malaysia, other than-
(a) any political party, whether in or outside Malaysia;

(b) any unlawful organization, body of group of persons, whether in or outside Malaysia; or
(c) any organization, body or group of persons which the Minister, after consultation with the Executive Head, has specified in writing to the Executive Head to be unsuitable to the interests and well-being of the students or the Institution.”

 
Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) (Pindaan) 2011, Akta A1375, Seksyen 10 (2)-
“An organization, body or group of students of an Institution which is established by, under or in accordance with this Act, may have any affiliation, association or other dealing with any society, organization, body or group or persons, whether or not is is established under any written law, whether it is in or outside the Institution, and whether it is or outside Malaysia, other than-
(a) any political party, whether in or outside Malaysia;
(b) any unlawful organization, body of group of persons, whether in or outside Malaysia; or
(c) any organization, body or group of persons which the Minister, after consultation with the Executive Head, has specified in writing to the Executive Head to be unsuitable to the interests and well-being of the students or the Institution”.
 
Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) (Pindaan) 2011, Akta A1375, Seksyen 10 (5)-
“No student of an Institution and no organization, body or group of students of an Institution which is established by, under or in accordance with this Act, shall express or do anything which may reasonably be construed as expressing support for or sympathy or opposition to-
(a) any political party, whether in or outside Malaysia;
(b) any unlawful organization, body of group of persons, whether in or outside Malaysia; or
(c) any organization, body or group of persons which the Minister, after consultation with the Executive Head, has specified in writing to the Executive Head to be unsuitable to the interests and well-being of the students or the Institution.”
 
Seksyen 3 (1) Bahagian II Akta Badan-Badan Berkanun (Tatatertib dan Surcaj) 2000, Akta 605, Tatakelakuan -
“Seseorang pegawai hendaklah pada setiap masa memberikan taat setianya yang tidak berbelah bahagi kepada Yang Di Pertuan Agong , negara , Kerajaan dan badan berkanun”.
 
Seksyen 3 (2) Bahagian II Akta Badan-Badan Berkanun (Tatatertib dan Surcaj) 2000, Akta 605, Tatakelakuan
“Seseorang pegawai tidak boleh –
(d) berkelakuan dengan sedemikian cara sehingga memburukkan atau mencemarkan nama badan berkanun.”
 
Sehubungan dengan itu, semua mahasiwa universiti diminta mematuhi ketetapan ini dan sebarang pelanggaran terhadap mana-mana peruntukan di atas merupakan satu kesalahan serius dan boleh membawa kepada tindakan tatatertib di peringkat universiti dan juga di bawah peruntukan mana-mana undang-undang Malaysia yang sedang berkuatkuasa.

Sekian dimaklumkan.
DATO’ PROF. IR. DR. SAHOL HAMID ABU BAKAR, FASc

Naib Canselor

Benda neh sebenarnya simple je. Yang cetus orang marah pasal wujud ketidakadilan. Contohnya ko larang A makan coklat, so larangan yang sama ko patut buat kat B kan. Bagi contoh lagi mudah ;

1. ko ada 10 anak.
2. 5 anak suka warna merah
3. 5 anak suka warna kuning
4. tapi ko paksa anak2 ko pakai baju kaler biru semua atas alasan "warna terang bahayakan kesihatan"
5. tapi warna merah pun warna yang terang juga. So budak2 neh akan berfikir bila mereka semakin dewasa, mereka lihat ibu-bapa menipu + mendesak.
6. dari situ lah timbul rasa tak puas ahti, marah dan akhirnya melawan.

Faham? Jangan cakap sesuatu, kalau benda tue ko tak mampu buat. Kalau sungguh AUKU untuk sekat mahasiswa berpolitik, maka ko buat betul2. Tak boleh politik pembangkang, politik kerajaan pun jangan. Adil dan saksama. Tapi kalau boleh berpolitik, maka biarlah adil. Mudah. 

Berkenaan mahasiswa yang nak join bersih 2.0, kalau korang tanya pendapat aku, aku akan cakap jangan. Bukan pasal aku memperkecilkan perjuangan dan kemahuan korang. Jangan salah faham. Tetapi aku takmo tgk korang kena buang u. Pendidikan penting. Dengan pendidikan lah kita boleh corak negara kita. Biar kita berkorban sket dengan tidak menghadiri bersih, asalkan suatu masa nanti bila kita dah habis belajar, dah pandai, kita tahu cara mana nak tentang pemerintah yang zalim. 

Emosi harus selaras dengan akal. Jangan biar emosi di depan akal. Kadang2 sebagai manusia normal memang lah susah nak kawal rasa marah. Tak payah pandang sapa2, tgk diri aku neh pun cukup dah. Payah nak kawal rasa marah. Tapi atleast aku bebas dari mana2 kekangan. Korang masih ada batasan dan perlu sentiasa berwaspada. Dengan kerajaan firaun kita tak boleh jangka apa yang mereka akan buat. So jagalah diri sendiri dulu then barulah berusaha untuk jaga masyarakat. Jangan risau, tiada "zahir" pun kat sana, korang tetap boleh terbangkan doa kepada Allah swt.

Isu pengundi hantu aku mengambil sikap tunggu dan siasat. Belum boleh membuat kesimpulan mengenai hal neh sebab hanya berdasarkan kepada statement seseorang tetapi jika benar ada di antara korang yang terlibat [dipaksa] apa kata kumpul bukti dan bagi aku? Insya-Allah bersama-sama kita perangi penipuan dalam sistem pilihanraya malaysia neh.

Ameno : Mahasiswa bukan boneka.

Hot : Facebook dan Twitter Anwar ibrahim kena HACKED!

Kemaskini ;

Beberapa team hackers dah sound "Sang cracker" yang hack fb dsai. Sebenarnya individu yang hack account fb dsai ialah seorang neutral. Mengikut pengakuan dia sendiri. Dan dia akan hack account fb najib pula selepas neh.

Dipercayai dia hack acc fb dsai melalui alamat email dsai. Kat bawah neh respon hackers yang bengang dengan individu yang hack account fb dsai. Lihat bawah ;



Aku bukan menyokong tindakan hacker yang hack acc dsai neh tapi bagi aku neh perbuatan yang normal. Andai aku seorang hacker sekalipun sudah tentu aku hack acc najib. Siyes. Pasal aku anti dia kan. Usah kata najib, semua acc pemimpin kerajaan rasanya aku nak hack. Tapi yelah.. mungkin dari segi moral aku akan dikutuk sebab menghack acc orang kan. Aku tak dapat nafikan persepsi itu akan ada. 
 
Tak kira lah samada hacker pembangkang atau kerajaan kalau hack acc orang sudah tentu akan marah dan bergaduh. Enhh bergaduh? Motif hacker lovsec ialah takmo bagi orang bergaduh tapi neh.. arhh sudah. Aku takmo campur. Heh.

Aku kalau lambat tidur kan, mesti ada je benda2 yang akan muncul. Tah pape. Cam klue pula aku rasa. Hahaha.. Baru dalam sejam neh account facebook anwar ibrahim kena hacked. Dan aku rasa twitter anwar ibrahim pun kena hacked sekali. Siyes. Lihat bawah neh  ;




Konon nya hacked sebab tak suka politik dan taknak tengok orang melayu bergaduh2? Pelik lah alasan neh. Adakah orang melayu gaduh pasal politik je? Pasal makwe pun ada gak orang melayu bergaduh. Pasal kalah bola pun ada. Pasal merempit pun ada. Pasal meragut pun ada. Pasal membuli pun ada. Pasal makan kfc pun ada. Pendek kata mereka bergaduh atas sebab hak masing2 nak berbuat demikian bukan pasal politik. Politik cuma nampak besar sebab ianya melibatkan sistem pentadbiran negara.

Sedangkan kalau ko masuk dunia artis pun ko akan nampak artis2 melayu sesama melayu pun dok gaduh2 atas sebab tertentu. Jadi politik bukan lah asbab kepada punca pergaduhan dan perpecahan. Ini ialah perkara normal hidup di dunia. Tak mungkin tak bergaduh apa jua bangsa. Payah sungguh kalau nak hidup dalam dunia paranormal. Melainkan semua jadi malaikat yang patuh pada Allah swt. Mungkin boleh. Heh.

Akan update kelak.

Ameno : Balas dendam kot.

Milosuam kena tahan dengan polis part II

Otak aku dah jammed neh. Asal nak updated pasal laporan polis terhadap bersih dan roti yang hilang jem tapi tambah harga tapi nampaknya takley pasal aku dah biol neh. Mungkin dah kena virus umeno kot. Virus umeno neh memang bahaya dan boleh bawa bodoh ke mampos. Seram gak aku. Aku takmo jadi bodoh akibat sokong umeno. Heh

Apa pun aku nak dedahkan satu rahsia yang akan membuatkan orang2 umno rasa menyampah sangat2 dengan aku. Confirm. Pasal aku suka kenakan dorang. Heh. Jangan marah arh bloggers umno. Aku melawak je. Bukan apa, aku saja nak seronok2 tengok komen2 orang umno kat facebook yang happy bila dapat tahu milosuam kena tangkap. Lepas tue dengan slumbernya aku membiarkan mereka kecewa akibat kebangangan dorang sendiri. Dah sendiri bangang nak buat macam mana? Kan? Hahahha..

So ini lah hadiah lawak aku untuk dorang. Chill. Aku bergurau je sebab sayangkan korang. Siyes neh. Tengok muka aku betul2. Aku kan ke GAY TERHORMAT. 

Kah kah kah



Penat. Sekian.

Nota : MPP update blog dia lepas dia baca blog aku. Sadis dowh. Sadis gila pasal bengap tak sudey. Lepak MPP lepak.. kita kawan kan? Kah kah kah.

Ameno : Teroolllllll...