Untuk pertanyaan/iklan/berita sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com.

Buku : Bukti PAS bukan Parti Islam.


Heh. 

Tolonglarh. Buku macam neh pun ada ka? Oii jamilkhir, ko takde kerja yang lebih penting yang perlu dijaga ka? Contohnya miss bapok 2011 ka ataupun isu pendna-an babi di dalam product2 makanan ka ataupun isu2 permasalahan akidah umat islam ka? Bukan kah itu lebih mucho2 penting berbanding buku propaganda mengarut kat atas neh?

Weh.. 

korang tahu tak benda neh dah dibeli beb? Bukan takat sebut harga jek.



Maksudnya jamil betul2 beli buku neh. Aku tak faham kenapa dia beli. Apa bidang tugas dia sebenarnya? Dia sepatutnya menjaga umat islam. Dia sepatutnya menjaga kepentingan umat islam. Itu sebab dia jadi menteri agama. Tapi menteri agama apa yang mengutuk parti islam dan menjalankan kempen untuk memburuk2kan parti islam? Betul ka dia neh menteri islam? Aku dah start was2 neh. Siyes. Lagi satu depa cakap dia beli guna wang zakat. Berdasarkan dokumen di bawah neh ;


Betul ka?

Yayasan taqwa tue jaga zakat kita ka? Sapa leh explain? Kalau betul aku nak maki dia. Pasal dia cari pasal. Dulu dia cakap orang islam jangan boros, tamak dan suka meminta. Atas isu orang islam yang murtad dan raih bantuan dari kristian.

Neh dia minta duit orang beli buku mengarut takpe plak? Lebih2 lagi buku tue tiada kaitan dengan islam. Ia lebih kepada politik kepartian. Lainlah kalau beli buku pasal solat tertib ka. puasa ka apa ka. Neh tidak. Buku pasal kutuk pas dibelinya? Buang masa betul larh. 

Tugas dia terlalu senang gamaknya. Aku lebih layak pegang jawatan ko tue jamil khir. Aku lebih layak. Disebabkan aku lebih layak larh aku tak dapat pegang jawatan tue. Umat akhir zaman akan dipimpin oleh pemimpin zalim. Sebelum tiba zaman kebangkitan. Now you see, aku bukan pemimpin sebab aku bukan zalim. Heh.

Dokumen lengkap disini.

Ameno : Menteri agama jangan suka merapu boleh tak?

Akhbar Australia buat pembetulan atas isu anak najib shopping sakan di david jones.


Kat atas neh keratan akhbar australia yang buat pembetulan atas berita yang pernah mereka keluarkan berhubung satu artikel yang menyatakan bahawa anak najib berbelanja besar hampir UAD60,000.00 di david jones. Tindakan tersebut dibuat selepas najib menafikan anak dia turut serta dalam rombongan terbabit.

Berita yang disiarkan oleh akhbar australia juga telah mengundang pelbagai reaksi dari rakyat malaysia termasuk aku. Andai benar akhbar australia telah melaporkan sesuatu yang salah aku pun nak minta maaf pada najib dan family sebab tersalah sangka berhubung isu neh.

Ada gak member facebook yang buat persepsi bahawa akhbar australia nafi sebab nak jaga reputasi najib. Yang itu aku tatau sebab takde bukti yang boleh mengesahkan persepsi dia. Ada juga terfikir adakah akhbar tersebut sengaja salah lapor supaya rakyat malaysia ber-reaksi terhadap berita tersebut dan akhirnya mereka tarikbalik laporan berita terbabit atas sebab2 tertentu?

Yelah kot2 saja nak kenakan rakyat malaysia. Tapi apa pun neh hanyalah persepsi aku je. Sila jangan nak percaya melulu. Kalau nak percaya sendiri tanggung dan jangan babitkan aku. Yang benar hanya mereka yang terlibat je tahu. 

Dengan penafian neh aku pun malas nak percaya dah anak najib shopping sakan di ausie. Akhbar sama yang tulis ya dan akhbar yang sama juga tulis tidak. Kalau aku pilih nak percaya bila dia tulis ya apa sebab aku tidak percaya bila dia tulis tidak? So kesimpulannya aku rasa baik kita jangan pergi sangat atas isu2 neh. Buang masa betul. 

Nota : Kita kena cari bukti lanjut kalau nak terus bercakap pasal isu neh.

Sumber asal : sini

Ameno : November-fool.

Najib nafi laporan akhbar australia.

Najib menafikan bahawa anak dia shopping sakan di australia. Najib juga menafikan bahawa isteri dia membeli barangan kemas bernilai ratusan ribu di australia. Pendek kata laporan akhbar di bawah neh ialah tidak betul. Tidak betul menurut najib razak. Harap anda faham.



Tak dapat dinafikan bahawa laporan akhbar di atas memang tidak pernah menyebut nama rosmah mansur sebagai pembeli barangan kemas mutiara yang bernilai ratusan ribu ringgit tue. Laporan akhbar di atas juga menulis "dipercayai anak najib" membelanjakan 60k untuk bershopping.  Dan bukan semua laporan akhbar adalah benar. Ada juga paper yang suka tulis mengarut. Contohnya paper nama utusan tue.

Apa yang membuatkan orang mengandaikan bahawa rosmah mungkin pembeli barangan kemas tersebut ialah disebabkan gambar di bawah neh ;


Aku pernah siarkan gambar neh dulu disini. Aku tanya ada kaitan ke takde dengan laporan berita tersebut. Kalau takde okeylah tue. Kalau ada memang kena jelaskan. Cuma aku rasa najib kena buat lebih dari neh. Andai benar bukan anak dia yang shopping sakan apa kata dia tuntut media yang buat laporan tersebut minta maaf?

Sebab apa, orang boleh fikir bahawa alah.. dia dah balik lah tue lepas kecoh2 semua benda neh. Hah.. persepsi lain pula timbul. So andai najib betul tidak membawa anak dia dalam rombongan ke australia sila tuntut akhbar tersebut buat permohonan maaf. Jangan pernah takut pasal cctv david jones. Depa takan mampu dapat screenshot gambar anak ataupun isteri najib sebab depa sepatutnya tidak berada di sana kan?

So harap lepas najib tunai najib dia boleh berbuat demikian. Sekian.

Ameno : Hehehhe.. terima je larh penafian dia sehingga ada bukti baru..